latinica  ћирилица
11/07/2017 |  10:28 ⇒ 12:55 | Autor: RTRS

N. Grad: Otvorena izložba slika Olivere Šipke (VIDEO)

U Galeriji u Novom Gradu otvorena je izložba slika Olivere Šipke, umjetnice iz Banjaluke.
N. Grad: Otvorena izložba slika Olivere Šipke - Foto: SRNA
N. Grad: Otvorena izložba slika Olivere ŠipkeFoto: SRNA

Dokumentarist Galerije Mirjana Drljača rekla je sinoć na otvaranju da je Šipka mladi autor, akademski slikar i grafičar, koja iza sebe ima brojne izložbe i osvojila je brojne nagrade, među kojima i nagradu za najboljeg prosvjetnog radnika, s obzirom da je nastavnik likovne kulture.

Prema njenim riječima, Šipka je svestran stvaralac, pored grafike, bavi se modnim dizajnom i uradila je nekoliko značajnih projekata u toj oblasti.

"Olivera živi u modernom svijetu, ali se vraća tradiciji, ono što na svojim slikama donosi je pravi kvalitetni pristup, kao da omeđava društvena sjećanja. Ona kroz motive donosi klasične simbole naše kulture, za svoje slikarstvo kaže da je iskreno, pripovjedačko i pomalo ispovjedačko", navela je Drljača.



Autorka kaže da je do sada imala 14 samostalnih i više od 150 kolektivnih izložbi.

"Ova ižložba je posebna za mene, jer je omaž Vuku Kardžiću, njegovom rodnom Tršiću", rekla je Šipka.

Ona kaže da su za inspiraciju poslužile stvari s kojima je živio, koje je kroz unutrašnji psihički filter i posebnim likovnim elementima pretočila u slike.

Načelnik opštine Miroslav Drljača, koji je otvorio izložbu, rekao je da se tradicionalno povodom Petrovdana - Dana opštine, kao jedna od manifestacija organizuje i izložba slika.

"Osim toga, u Galeriji se u kontunuitetu organizuju izložbe što u naš mali grad donosi dešavanja iz kulturnih centara", dodao je Drljača.

Izložba slika koju čini 13 djela biće otvorena do 22. jula.

Izvor: SRNA