latinica  ћирилица
12/07/2017 |  15:02 ⇒ 20:20 | Autor: RTRS

U četvrtak sunčano i prijatnije vrijeme (VIDEO)

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se u jutarnjim časovima očekuje pretežno oblačno vrijeme, uz mogućnost slabe kiše ili kratkotrajnih pljuskova s grmljavinom, a tokom dana biće sunčano uz umjerenu oblačnost.

U noći između srijede i četvrtka na sjeveru, zatim i istoku mogući su prolazni pljuskovi sa grmljavinom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Padavine će do jutra prestati u većini predjela, samo će na istoku i sjeveru biti oblačno, ponegdje uz moguće kratkotrajne pljuskove.

Tokom dana u većini predjela će biti pretežno sunčano i svježije vrijeme u odnosu na prethodne dane, dok će u Hercegovini ostati veoma toplo.

Vjetar će biti slab do umjeren, sjevernog i sjeveroistočnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Јutarnja temperatura vazduha biće od 14 do 20, na jugu do 23, a najviša dnevna od 24 do 30, na jugu do 34 stepena Celzijusova.

U Republici Srpskoj i FBiH danas je bilo sunčano uz umjerenu oblačnost.

Temperatura vazduha izmjerena u 14.00 časova: Bjelašnica 18 stepeni, Čemerno, Han Pijesak i Mrakovica 27, Kalinovik, Srbac, Sokolac 29, Livno i Srebrenica 30, Nevesinje, Bihać, Neum, Sanski Most, Sarajevo, Tuzla, Bijeljina, Doboj i Zvornik 31, Mrkonjić Grad, Ribnik, Šipovo, Banjaluka i Mrkonjić Grad 32, Bugojno i Zenica 33, Bileća, Foča, Rudo, Višegrad, Bileća i Trebinje 35, Grude 36 i Mostar 38 stepeni Celzijusovih.

Izvor: SRNA