latinica  ћирилица
12/07/2017 |  20:21 ⇒ 20:36 | Autor: RTRS

Đoković: Problem traje već godinu i po dana, nisam mogao

Novak Đoković rekao je da ga povreda lakta, zbog koje je bio prinuđen da se povuče sa Vimbldona, muči već godinu i po dana.
Novak Đoković - Foto: TANЈUG
Novak ĐokovićFoto: TANЈUG

- Nije rame, nego lakat koji me muči već godinu i po dana. Zbog toga sam morao da predam Vimbldon. Pokušao sam sve da ga oporavim od utorak i bio sam sposoban da igram nekih 30 minuta. Kod forhenda i servisa sam osjećao najviše i nije bilo svrhe da nastavim - iskren je bio Novak.

Đoković je uprkos bolovima koji su ga mučili i u duleu sa Manarinom, odlučio da pokuša da igra, ali je već na startu drugog seta, pri vođstvu Tomaša Berdiha (7:6, 2:0), odlučio da bi bilo najpametnije da preda. Đoković je zbog vremenskih uslova, ali i najblaže rečeno čudne odluke organizatora, morao da igra dan za danom, što je samo dodatno pogoršalo bol. Zbog istog problema nije ga bilo ni na Mastersu u Majamiju.

- Te okolnosti mi nisu pomogle, ali sam pokušao sve. Dva i po sata sam poslije zagrijevanja bio na stolu i jednostavno tretmani i terapije nisu pomogle. Nivo bola se nije smanjivao, već samo povećavao. Rastao je svakodnevno. Osjetio sam na početku turnira, pokušao sve sa svojim fizioterapeutom i ljekarima iz ATP, ali nisam mogao više da igram. Do ovog trenutka sam mogao da nastupam, sada više ne, a možda je uticalo što sam igrao dan za danom. Nisam razmišljao da ni ne počnem meč, želeo sam da pokušam - dodao je Đoković.

Izvor: B92