latinica  ћирилица
14/07/2017 |  15:59 ⇒ 16:08 | Autor: RTRS

Zvornik- Podrška razvoju malinarstva

U Zvorniku su danas, u okviru Programa podrške razvoju biznisa marginalizovanih grupa žena, potpisani ugovori prema kojem će 18 žena dobiti sredstva za nabavku sadnica malina potrebnih da se zasadi površina od jednog dunuma.
Zvornik - Foto: SRNA
ZvornikFoto: SRNA

Ukupna vrijednost ovog projekta, koji zajedno realizuju Zvornik i USAID, iznosi 60.000 KM, a sredstva su namijenjena za podršku ženama žrtavama nasilja, ženama sa invaliditetom, nezaposlenim i mladim ženama.

Ugovore su sa korisnicama potpisali zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović i direktor USAID-ovog programa Јasmin Bešić.

- Ovo je program gdje su USAID i Gradska uprava Zvornik formirali fond od 60.000 KM za razvoj agrobiznisa marginalizovanih žena, a nakon javnog poziva izabrano je 18 korisnica koje će dobiti sredstva za nabavku sadnica malina potrebnih da se zasadi površina od jednog dunuma - pojasnio je Ivanović.

On je naglasio da je, prije svega, cilj i Gradske uprave i USAID-a da se pruži pomoć marginalizovanim ženama i njihovim porodicama u stvaranju što boljih uslova za život.

Predstavnica USAID-a Amila Dedić rekla je da se Program podrške sprovodi u saradnji sa devet jedinica lokalne samouprave, među kojima je i Zvornik.

Ističući da je u skladu sa dokumentima grada Zvornika fokus bio na razvoju agrobiznisa, tačnije razvoju malinarstva, Dedićeva je rekla da se ovim programom želi podržati razvoj malinarstva i žena kao preduzetnica da bi one mogle biti "kičma razvoja porodice i šire zajednice".

Ona je dodala da ovaj program nije zamišljen isključivo kao finansijska podrška, već i mentorska i savjetodavna tokom cijelog procesa.

Izvor: SRNA