latinica  ћирилица
14/07/2017 |  19:03 ⇒ 15/07/2017 | 10:42 | Autor: RTRS

Rad OBA - Kompromitovanje političkih neistomišljenika (VIDEO)

Kompromitovanje političkih neistomišljenika s potpisom SDA, tako rad Obavještajno bezbjednosne agencije BiH ocjenjuje struka.
OBA - Foto: RTRS
OBAFoto: RTRS

Јavnost je ostala šokirana kada se u komentarisanje istraga upustila i supruga prvog čovjeka OBA-e.

I tako javno potvrdila da je Osman Mehemdagić Osmica agenciju pretvorio u privatnu službu. Iz OBA-e uvjeravaju da rade prema zakonu.

Ono što bi u nekoj zemlji bilo nezamislivo, u BiH je normalno. Komentarišući na društvenim mrežama da neki mediji u Federaciji žele da kompromituju OBA-u , supruga direktora obavještajne agencije javno otkriva da zna za istrage agencije, na čijem je čelu njen suprug.

U odbranu Špirića uključili su se i pojedini mediji pod kontrolom Fahrudina Radončića što otkriva strukturu koja nastoji narušiti kredibilitet i funkcionalnost OBA čime bi se opstruirale brojne istrage u kojim učestvuju službenici ove agencije.

Kako supruga direktora OBA može znati za istrage?

Odgovor nije teško dati,smatraju stručnjaci za bezbjednost.Kažu OBA je odavno privatna agencija,kojom godinama upravlja politika SDA.Smatraju postala je tajna služba za obračun sa političkim neistomišljenicima.

- Generalni direktor ima velika ovlašćenja u mjeri gdje su najveće zloupotrebe a i gdje ih je teško otkrivati,kaže Neđo Vlaški iz Udurženja bezbjednjaka.

Božidar Spasić stručnjak za bezbjednost ukazuje da je to obavještajna služba jedne porodice i kada tako počne uvijek dođe do toga da cure informacije.

Na čelu OBA-e je čovjek koji je od rata bio vjeran porodici Izetbegović, i zbog toga mu se ne može vjerovati, kaže predsjednik Srpske Milorad Dodik, i sam svjestan da ga prisluškuju.

- Prisluškuju me, za SZP on je prihvatljiv, za mene nije prihavatljiv, kaže Dodik.

Rukovodstvo OBA će pred nadležnu parlamentarnu komisiju, predsjedavajućeg Savjeta ministara i njegove zamjenike. Hoće li se baviti i otkrivanjem istraga na društvenim mrežama?