latinica  ћирилица
15/07/2017 |  13:03 ⇒ 14:50 | Autor: RTRS

Mladi fudbaleri iz više od 15 zemalja na fudbalskom kampu

Na Devetom internacionalnom fudbalskom kampu "Crvene zvezde", koji danas počinje na Јahorini, treniraće mladi fudbaleri iz više od 15 zemalja, rekao je Srni organizator kampa Mirko Ponjević.
Јahorina: Internacionalni fudbalski kamp FK "Crvena zvezda" - Foto: SRNA
Јahorina: Internacionalni fudbalski kamp FK "Crvena zvezda"Foto: SRNA

Ponjević je naveo da će sa mladima u kampu "Јahorina 2017" do 22. jula raditi treneri Omladinske škole Fudbalskog kluba Crvena zvezda.

On je rekao da će prva aktivnost danas biti predstavljanje trenera i razvrstavanje mladih u grupe.

Prema njegovim riječima, nakon ljekarskog pregleda, biće obavljeno testiranje motoričkih sposobnosti i morfoloških karakteristika učesnika, a od sutra počinju treninzi.

"U proteklih devet godina postojanja uspjeli smo da napravimo brend i izrastemo u fudbalski kamp koji prepoznaju i strani mladi fudbaleri koji rado dolaze na Јahorinu", istakao je Ponjević.

Osnovna koncepcija kampa je da treneri i skauti Crvene zvezde vode sedmodnevnu školu fudbala, testiraju sve učesnike najsavremenijim metodama za određivanje sposobnosti učesnika s ciljem da steknu i poboljšaju fudbalske vještine, te odaberu 10 najtalentovanijih kojima će biti omogućena proba na terenima Crvena zvezde u Beogradu.

Izvor: SRNA