latinica  ћирилица
15/07/2017 |  15:43 ⇒ 19:40 | Autor: RTRS

Pavić: Vladi dati dodatnu snagu

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Marko Pavić rekao je danas da je stav DNS-a da Vladu Republike Srpske ne treba dirati, već je treba dodatno jačati da bude faktor stabilnosti.
Marko Pavić - Foto: SRNA
Marko PavićFoto: SRNA

"S obzirom na to da na nivou BiH ne rade ni Savjet ministara, ni parlament BiH, da je stanje nestabilno, da se ne zna ni ko je većina ni ko ima snagu za donošenje odluka, upravo iz tih razloga Vladu Republike Srpske moramo jačati, dati joj dodatnu snagu da bude faktor stabilnosti u Srpskoj, ali i u BiH. Zato je stav da se Vlada u ovom vremenu uopšte ne dira", rekao je Pavić.

Pavić je poslije sjednice Glavnog odbora DNS-a u Prijedoru izjavio novinarima da je ovo bila prilika i za razmjenu mišljenja o svim pitanjima u Republici Srpskoj, ali i o vladajućoj koaliciji i strankama uopšte.

"Mišljenje je da treba da imamo kandidata ili za predsjednika Republike ili člana Predsjedništva BiH", izjavio je Pavić.

On je dodao da će DNS, poslije godišnjih odmora, nametati ove teme na sastancima sa koalicionim partnerima.

Prema njegovim riječima, DNS-a je spreman za razgovore sa svim strankama, kao i za koaliciju.

"DNS-u, s obzirom na njegovu politiku korektne komunikacije sa svima, nije strano da razgovara sa svakim, odnosno sa svima koji žele doprinijeti boljitku Republike Srpske, BiH i svim građanima koji žive na ovim prostorima", istakao je Pavić.

Izvor: SRNA