latinica  ћирилица
15/07/2017 |  20:02 ⇒ 20:03 | Autor: RTRS

Stefanović napustio sastanak zbog optužbi Tatjane Macure

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović napustio je konsultacije sa predstavnicima civilnog društva povodom posljednjih tragičnih slučajeva porodičnog nasilja, jer nije želio politizaciju sastanka.
Nebojša Stefanović - Foto: TANЈUG
Nebojša StefanovićFoto: TANЈUG

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije saopšteno je da je Stefanović, koji je i potpredsjednik Vlade, sa zadovoljstvom prihvatio poziv Ženske platforme za razvoj Srbije i organizacije "UN vumen" na hitne konsultacije predstavnika državnih institucija i civilnog društva.

"Shvatajući važnost ovog problema, ministar je otvoreno razgovarao sa predstavnicima nevladinog sektora, da bi zajedno pronašli rješenja koja mogu dovesti do smanjenja broja žrtava porodičnog nasilja", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je, nažalost, uprkos spremnosti najvećeg broja učesnika ovog sastanka da se otvoreno razgovara o problemu porodičnog nasilja, poslanik pokreta "Dosta je bilo" Tatjana Macura iskoristila ovaj susret za sticanje jeftinih političkih poena iznoseći neistine.

Navodi se da je Macura, između ostalog, iznijela i lažnu tvrdnju da je Stefanović promovisao auto-školu ubice i nasilnika, iako je MUP u više navrata to demantovao, jer je vlasnik od samog osnivanja bila supruga ubice, koja je upravo žrtva porodičnog nasilja.

"Zbog njenog nastupa otvoreno je negodovala i većina učesnica ovih konsultacija, jer su smatrale da za takve razgovore nije ni vrijeme, ni mjesto", dodaje se u saopštenju u kojem se dodaje da Stefanović nije želio da učestvuje u debati baziranoj na iznošenju neistina, pa je odlučio da napusti skup, jer nikako nije želeo politizaciju jednog dobro osmišljenog sastanka.

Iz MUP-a navode da ostaju potpuno posvećeni oštroj borbi protiv nasilnika i zaštiti žrtava porodičnog nasilja i spremni su da razgovaraju sa svima radi rješavanja ovog velikog društvenog problema.

Izvor: SRNA