latinica  ћирилица
16/07/2017 |  09:11 ⇒ 17/07/2017 | 09:19 | Autor: RTRS

Alarmantno u Hercegovini – vatrena stihija prijeti kućama! (VIDEO)

Alarmantno u ljubinjskim selima Pustipusi i Obzir. Vatra se, nošena vjetrom, približila kućama, gdje mještani brane svoju imovinu. Prijeti opasnost i da požar prekine putnu komunikaciju Ljubinje - Trebinje.
Požar Ljubinje - Foto: RTRS
Požar LjubinjeFoto: RTRS

Komandir Vatrogasne jedinice Ljubinje Miodrag Ilić poručio je da će, ako i ujutro bude slična situacija, tražiti helikoptersku intervenciju. U selu Mrkalji požar je pod kontrolom, kao i u trebinjskom selu Sedlari.
Evo kako je danas izgledala borba protiv vatrene stihije.

Vatra, nošena vjetrom, zaprijetila je kućama i drugim objektima u selu Kotezi. Brza reakcija mještana i pripadnika vatrogasne jedinice iz Ljubinja i njihovih kolega iz Gacka spriječila je širenje požara.

Ljubinjskim vatrogascima jutros su u pomoć stigle kolege iz Gacka. Prethodna dva dana borili su se sa požarom koji se aktivirao na području njihove opštine.

Načelnik opštine Ljubinje Darko Krunić naglašava da se vatrena stihija prethodnih dana , zbog vjetra, širila velikom brzinom i da nije bilo moguće spasiti stambene i druge objekte i stoku koji su izgorjeli. Posljednje atome snage , ističe, daju svi kako bi spriječili da se nešto slično ponovi.

Trodnevna borba sa vatrom u Ljubinju ne jenjava. Iako je stanje na požarištima koji su bili aktivni prethodna dva dana pod kontrolom, ipak je i dalje situacija neizvjesna. Dodatno je komplikuju vjetar i nepristupačan teren.