latinica  ћирилица
16/07/2017 |  20:10 | Autor: RTRS

Veliki požar kod Sutomora gase i vojska i mornarica

Veliki požar zahvatio je borovu šumu na Golom brdu iznad Sutomora u opštini Bar, a sa vatrenom stihijom, osim vatrogasaca iz više primorskih opština i stanovništva, bore se pripadnici Vojske Crne Gore i Mornarice.
Požar - Foto: Getty Images
PožarFoto: Getty Images

Načelnik Službe zaštite u Baru Velizar Čađenović rekao je da je požar izbio nakon 18.00 časova i da je situacija veoma ozbiljna te da je to najopasniji ovogodišnji požar sa kojim se bore barski vatrogasci.

"Angažovali smo kompletan sastav službe, povukli vozilo iz Virpazara, došle su kolege iz Ulcinja i Budve, borimo da se odbranimo kuće od vatre. Trudimo se i da odbranimo Crkvu Svete Petke u Maljeviku", rekao je Čađenović, prenose crnogorski mediji.

Prema navodima mještana, plamen je u jednom momentru stigao i na manje od 100 metara od kuća koje su najbliže Golom brdu.

Vatrogasci imaju velikih problema i zbog jakog vjetra koji stalno mijenja smjer.

Čađenović je rekao da je zbog vjetra vatra stigla do samog vrha Golog brda, što dodatno otežava posao vatrogascima kojima u pomoć priskaču i privatnici svojim auto-cisternama.

U akciju se uključila i Mornarica Vojske Crne Gore. Zbog akcije je došlo i do naglog odlaska kupača sa sutomorske plaže, pa su na magistralnom putu od Sutomora ka Buljarici i tunelu Sozina formirane velike kolone automobila.

Izvor: SRNA