latinica  ћирилица
16/07/2017 |  20:41 ⇒ 20:47 | Autor: RTRS

Gojkovićeva i DŽang Deđijang potpisali Memorandum o razumijevanju

Predsjednik Skupštine Srbije Maja Gojković i predsjednik Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Kine potpisali su Memorandum o razumijevanju između dva parlamenta, te ocijenili da su odnosi dvije zemlje na istorijski visokom niovu.
DŽang Deđijang i Maja Gojković potpisuju Memorandum o razmevanju dva parlamenta - Foto: RTS
DŽang Deđijang i Maja Gojković potpisuju Memorandum o razmevanju dva parlamentaFoto: RTS

Gojkovićeva je navela da je Memorandum o razumijevanju još jedan korak i potvrda čeličnog prijateljstva Srbije i Kine, koje je uspostavljeno zahvaljujući politici i rukovodstvima dvije države.

Ona je podsjetila na značaj sporazuma o ukidanju viza između Srbije i Kine, koji je unaprijedio saradnju u oblasti turizma, a otvara i potencijale za bolju i veću saradnju na ekonomskom polju, prenose beogradski mediji.

"U tom smislu, očekujemo uspostavljanje direktne avio-linije između Beograda i Pekinga ili nekog drugog grada u Kini", rekla je Gojkovićeva i zahvalila kineskom kolegi za donaciju računarske i tehničke opreme Skupštini Srbije.

Ona je navela da će se Deđijang sutra obratiti poslanicima na posebnoj sjednici, što će biti njegovo prvo obraćanje u nekoj stranoj državi.

Deđijang je poručio da je prijateljstvo i bratstvo između Kine i Srbije nepokolebljivo, te da predstavlja konsenzus lidera i svih društvenih krugova dvije zemlje, što Kina mnogo cijeni i vrednuje.

"Pridajemo veliki značaj razvoju odnosa saradnje i prijateljstva sa Srbijom i spremni smo da dalje učvršćujemo međusobno političko povjernje i produbljujemo saradnju za dobrobit naroda obje zemlje, da ostvarujemo zajednički prosperitet i dajemo doprinos za ubrzan razvoj odnosa i novu stranicu saradnje Srbije i Kine, ali i Kine i zemalja centralne i istočne Evrope", rekao je Deđijang.

Izvor: SRNA