latinica  ћирилица
17/07/2017 |  09:45 ⇒ 18:15 | Autor: RTRS

NSRS sutra o fondu solidarnosti za liječenje djece u inostranstvu (VIDEO)

Narodna skupština Republike Srpske razmatraće sutra prijedloge zakona o vještacima Republike Srpske, veterinarstvu u Srpskoj, izmjenama i dopunama Zakona o vodama, te izmjenama i dopunama Zakona o veterinarsko-medicinskim proizvodima.
NSRS - Foto: RTRS
NSRSFoto: RTRS

Na dnevnom redu je Nacrt zakona o fondu solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu na prijedlog predsjednika Republike Srpske.

Biće razmatrani i nacrti zakona o Pravobranilaštvu Republike Srpske, te o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima Republike Srpske, najavljeno je iz Narodne skupštine Srpske.

Parlament Srpske razmatraće prijedlog strategije razvoja lokalne samouprave u Republici Srpskoj za period 2017 – 2021. godine, prijedlog strategije razvoja kulture Republike Srpske 2017 – 2022.godine, izvještaj Komiteta za koordinaciju nadzora finansijskog sektora Republike Srpske za 2016. godinu.

Pred poslanicima je izvještaj o stanju u bankarskom sistemu Republike Srpske za 2016. godinu i Izvještaj o poslovanju i rezultatima rada sa finansijskim izvještajem Agencije za bankarstvo Republike Srpske za 2016. godinu.

Na dnevnom redu je i izvještaj Komisije za hartije od vrijednosti Republike Srpske o stanju na tržištu hartija od vrijednosti za 2016. godinu i izvještaj o radu Komisije za hartije od vrijednosti za pošlu godinu.

Narodna skupština razmatraće izvještaj Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske o radu za 2016. godinu, izvještaj Republičke komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske o radu za 2016. Godinu, izvještaj Komisije za žalbe o radu za 2016. godinu.

Na dnevnom redu je i godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH za 2016. godinu, informacija o dugu sa stanjem na dan 31. decembra 2016. godine, informacija o stanju u oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja u Republici Srpskoj za 2016. godinu.

Biće razmatran prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci – Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj po Projektu jačanja bankarskog sektora, te imenovanje predsjednika i članova Fiskalnog savjeta Republike Srpske na prijedlog prijedlog predsjednika Republike.

Sjednica Narodne skupštine trebalo bi da počne razmatranjem poslaničkih pitanja i odgovora - Aktuelni čas.

Početak sjednice je zakazan za 9.00 časova.

Izvor: Srna