latinica  ћирилица
17/07/2017 |  12:03 | Autor: RTRS

Kineska podrška Srbiji

Predsjednik Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa DŽang Deđijang rekao je danas u Skupštini Srbije da se kineska inicijativa "Јedan pojas, jedan put" pretvara u realnost i da je Kina spremna da u taj projekat uključi i Srbiju.
DŽang Deđijang u Skupštini Srbije - Foto: RTS
DŽang Deđijang u Skupštini SrbijeFoto: RTS

Deđijang je u obraćanju poslanicima na posebnoj sjednici Skupštine Srbije, kojoj je prisustvovala i predsjednik Vlade Ana Brnabić, naglasio da je Srbija prva zemlja u regionu koja je ostvarila strateško partnerstvo sa Kinom i pozvao na izgradnju partnerstva dvije zemlje.

On je ocijenio da su politički odnosi Srbije i Kine na veoma visokom nivou i pružio uvjeravanja da će Kina podržavati Srbiju.

"Kineska strana će podržavati put koji je narod Srbije sam izabrao, kao i napore Srbije u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta", rekao je Deđijang.

On je ocijenio da je Srbija postigla zadivljujuće rezultate u razvoju i da Kina kao njen iskren prijatelj i pouzdan partner želi da postiže još bolje rezultate.

Posebnoj sednici prisustvovali su i ministri u Vladi Srbije, generalni sekretar predsjednika Republike Nikola Selaković, kao i predstavnici diplomatskog kora.

Deđijang je juče započeo trodnevnu zvaničnu posjetu Srbiji.

Izvor: SRNA