latinica  ћирилица
17/07/2017 |  13:51 ⇒ 14:05 | Autor: RTRS

Novi Grad - Saradnjom institucija do boljih uslova za povratnike

Dosadašnja uspješna saradnja institucija treba da se nastavi i u narednom periodu, kako bi se povratnicima i raseljenim licima u Novom Gradu obezbijedili što bolji životni uslovi - rečeno je to na današnjem sastanku ministra za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davora Čordaša sa potpredsjednikom Narodne skupštine Republike Srpske Senadom Bratićem i načelnikom opštine Novi Grad Miroslavom Drljačom.
Čordaš - Bratić - Foto: RTRS
Čordaš - BratićFoto: RTRS

Čordaš je rekao da je Ministarstvo u okviru programa rješavanja problema raseljenih lica, izbjeglica i povratnika, prethodnih godina, na prostoru Novog Grada, realizovalo veći broj projekata, kao što je izgradnja stambenih jedinica, obnova infrastrukture, obnova vjerskih objekata i pružanje pomoći povratnicima u stvaranju uslova za održiv povratak. 

On je dodao da je do sada mnogo toga urađeno, ali da još uvijek postoji potreba za novim projektima podrške povratku u Novi Grad.

Potpredsjednik Narodne skupštine Senad Bratić je rekao da je otvorena i korektna saradnja institucija preduslov za uspješnu realizaciju projekata na terenu. Istakao je da informacije sa terena govore da su projekti, koji su do sada realizovani, imali vrlo pozitivan uticaj na život povratnika u Novi Grad.

Načelnik Miroslav Drljača je sagovornike upoznao o potrebama stanovnika Novog Grada, a posebno se osvrnuo na potrebe povratnika. On je izrazio spremnost Opštine da u saradnji sa Ministarstvom aktivno radi na realizaciji projekata namijenjenih povratnicima i raseljenim licima.