latinica  ћирилица
17/07/2017 |  13:59 ⇒ 14:09 | Autor: RTRS

Višegrad: Ugovori za stambeno zbrinjavanje povratnika i raseljenih lica

Načelnik Opštine Višegrad Mladen Đurević i predstavnici federalnog Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica potpisali su ugovore sa korisnicima o donaciji građevinskog materijala za obnovu pet kuća povratnicima na područje ove opštine.
Načelnik Opštine Višegrad Mladen Đurević sa predstavnicima federalnog Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica - Foto: SRNA
Načelnik Opštine Višegrad Mladen Đurević sa predstavnicima federalnog Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglicaFoto: SRNA

Predstavnik federalnog Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica Emira Mešić rekla je da se četiri ugovora odnose na isporuku građevinskog materijala, a jedan ugovor na izgradnju stambene jedinice.

"Riječ je o javnom pozivu federalnog Ministarstva, prošle godine je potpisano šest ugovora, a saradnju sa Opštinom Višegrad smo nastavili i ove godine", dodala je Mešićeva.

Korisnik donacije Haris Fehrić dobio je građevinski materijal za rekonstrukciju kuće.

"Odlučili smo da se vratimo, zadovoljan sam, a ova pomoć će podmiriti oko 70 odsto sredstava", dodao je Fehrić.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević je istakao da je ova pomoć značajna za stanovnike Višegrada, te da će opština u svakom smislu pružiti podršku u implementaciji ovog projekta.

On je dodao da očekuje da će saradnja biti nastavljena i u narednom periodu.

Izvor: SRNA