latinica  ћирилица
17/07/2017 |  14:32 ⇒ 14:36 | Autor: RTRS

Donacija za pedijatriju u Prijedoru

Grupa odbornika Skupštine grada Prijedora, zajedno sa predstavnicima dijaspore i nevladinih udruženja, danas je uručila donaciju vrijednu oko 7.000 KM pedijatrijskom odjeljenju bolnice "Dr Mladen Stojanović" u ovom gradu.
Prijedor: Odbornici koji su donirali namještaj pedijatriji - Foto: SRNA
Prijedor: Odbornici koji su donirali namještaj pedijatrijiFoto: SRNA

Donaciju čini namještaj i druga raznovrsna oprema, neophodna u radu sa najmlađim pacijentima.

Јedan od donatora bio je i predsjednik Skupštine grada Prijedora Sead Јakupović, koji je istakao da se na ovaj korak odlučio jer je u kontaktu sa građanima saznao da ovo odjeljenje i njegovo osoblje zaslužuju visoke ocjene.

"A na ovaj način, ovakvim donacijama, njihove usluge biće još bolje", rekao je Јakupović.

On je dodao da su veliku ulogu u ovakvim aktivnostima odigrale organizacije kao što su "Humano brdo", Humanitarna organizacija "Mladost Čarakovo" i "Merhamet" Švedske.

Inicijativa za ovu akciju potekla je od načelnika pedijatrijskog odjeljenja prijedorske bolnice Vlade Radića.

"Ovo odjeljenje se značajno proširilo kada je riječ o kadru. Tako sad imamo brojne supspecijalističke djelatnosti, pa su i potrebe pedijatrijskog odjeljenja porasle kako za opremom, inventarom i mnogim drugim stvarima", naveo je Radić.

Donatorima je zahvalio i direktor bolnice Mirko Sovilj, koji je istakao da je medicinskoj ustanovi ponekad teško da izdvoji sredstva za pobošljanje uslova rada na odjeljenjima, a koji nisu direktno u vezi sa medicinskim uslugama.

"Zato ova donacija većeg broja ljudi ima veliki značaj u opremanju prostora gdje rade medicinski radnici i gdje borave naši najmlađi pacijenti", rekao je Sovilj.

Izvor: SRNA