latinica  ћирилица
17/07/2017 |  14:36 | Autor: RTRS

Licima sa Kosova zabranjen ulazak u BiH

Pripadnici Granične policije BiH nisu dozvolili ulazak u zemlju pet lica sa područja Kosova, jer ne ispunjavaju uslove.
Granična policija (Foto: Granična policija BiH) -
Granična policija (Foto: Granična policija BiH)

Ova lica su prije dva dana kontrolisana na graničnom prelazu Brod, a nakon što su im uručena rješenja o odbijanju ulaska, vraćena su u Hrvatsku, saopšteno je iz Granične policije.

Službenici Јedinice granične policije Izačić juče su uhapsili državljanina Hrvatske čiji su inicijali D.Ј. /29/, jer je utvrđeno da je za njim Interpol Beograd raspisao potjernicu zbog krivičnih djela napad i zlostavljanje.

Ovo lice biće predato nadležnom organu.

Službenici Јedinice granične policije Aerodrom Sarajevo juče su uhapsili lice čiji su inicijali N.DŽ /37/, nakon što je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Sanskom Mostu zbog krivičnog djela razbojništvo. Lice je na Aerodrom Sarajevo stiglo avionom iz Beča.

Dan ranije službenici ove jedinice na letu iz Beograda lišili su slobode lice čiji su inicijali H.K. /49/, jer je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela prevare u privrednom poslovanju.

I N.DŽ. i H.K. predati su službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Službenici Јedinice granične policije Orašje juče su uhapsili A.H. /34/, jer je ustanovljeno da ga potražuje Opštinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela teška krađa.

Ovo lice je kontrolisano prilikom izlaska iz BiH na graničnom prelazu Šamac i predato je službenicima Sudske policije Odžak.

Prije dva dana na graničnom prelazu Strmica, prilikom ulaska u BiH, graničnim provjerama lica čiji su inicijali M.H. /57/ utvrđeno je da ga potražuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona zbog krivičnog djela prevara povjerilaca.

Lice je predato službenicima ovog ministarstva.

Izvor: Srna