latinica  ћирилица
17/07/2017 |  14:48 ⇒ 14:54 | Autor: RTRS

SM BiH u srijedu o izgradnji mosta na Savi kod Svilaja

Savjet ministara BiH trebalo bi da u srijedu, 19. jula, razmatra izvještaj o aktivnostima na realizaciji projekta izgradnje mosta između BiH i Hrvatske preko rijeke Save kod Svilaja i priključnih graničnih dionica auto-puta na Koridoru "Pet ce", kao i izvještaj o aktivnostima u vezi sa izgradnjom Pelješkog mosta.
Savjet ministara - Foto: RTRS
Savjet ministaraFoto: RTRS

Iz Savjeta ministara BiH saopšteno je da je na dnevnom redu sjednice Nacrt prijedloga za pokretanje postupka i osnova za vođenje pregovora za izmjenu i dopunu Sporazuma o preuzimanju uloge suosnivača za Institut za nestala lica u BiH.

Pred ministrima će se naći i izvještaj o realizaciji Revidirane strategije BiH za sprovođenje Aneksa sedam Dejtonskog mirovnog sporazuma za 2016. godinu.

Biće riječi o Nacrtu zakona o izmjenama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH.

Savjet ministara BiH razmotriće Nacrt sporazuma o privredno-tehničkoj saradnji za bespovratnu pomoć između Savjeta ministara BiH i Vlade Kine sa osnovama za zaključivanje navedenog sporazuma i Nacrt nota sporazuma o donaciji opreme za bezbjednosne provjere između Savjeta ministara BiH i Vlade Kine sa osnovama za zaključivanje navedenog sporazuma.

Na dnevnom redu je izvještaj o aktivnostima na realizaciji dokumenta "Mapa puta sa ciljem stvaranja uslova za izvoz proizvoda životinjskog i biljnog porijekla".

Pred ministrima će se naći Prijedlog odluke o izmjeni i dopunama Odluke o formiranju koordinacionog tijela BiH za zaštitu i spasavanje.

Izvor: Srna