latinica  ћирилица
17/07/2017 |  16:58 ⇒ 18:22 | Autor: RTRS

Bijeljina: U prvi šest mjeseci ove godine 16 odsto više turista nego lani (VIDEO)

Bijeljinu je u toku prvih šest mjeseci ove, u odnosu na isti period prethodne godine, posjetilo 16 odsto više turista nego u istom periodu lani. Broj noćenja povećan je za oko 8 odsto, podatak je Turističke organizacije ovog grada. I pored pozitivnog trenda, iz Turističke organizacije smatraju da je potrebno još mnogo raditi na prezentaciji turističkih potencijala kojih Semberija ima na pretek.
Bijeljina - Foto: RTRS
BijeljinaFoto: RTRS

Stanovnici Semberije smatraju da turistički potencijali koje ova regija ima nisu iskorišćeni na pravi način i da ima mnogo toga što turista mora obići i otići kući zadovoljan.

Preporuke Turističke organizacije su centar Bijeljine, Etno selo Stanišići, Banja Dvorovi, obala rijeka Drine i Save, a u posljednje vrijeme sve je više razvijen i vjerski turizam.

U Turističkoj organizaciji svjesni da se na promociji turističkih potencijala mora mnogo više raditi, kako bi se iskoristio povoljan geografski položaj i blizina dvije države.

"Radimo na povećanju kvaliteta usluge i saradnji u pogledu promocije ženskog preduzetništva, lovnog turizma, seoskog turizma, ribolovnog turizma. Mi nismo zadovoljni dužinom zadržavanja turista ovdje, ispod smo republičkog prosjeka, ovdje je razvijen tranzitni turizam", rekao je Milivoje Era, referent za marketing Turističke organizacije Bijeljina.

Da turizam u Bijeljini ima veliki potencijal pokazuje podatak da se prihod od turizma procjenjuje na oko 20 miliona maraka godišnje. Ipak, da ima dosta problema, primjer je suvenirnica u kojoj zbog administrativnih prepreka, još nije prodan nijedan suvenir, iako je otvorena i radi već više od godinu dana.

Opširnije pogledajte u prilogu.