latinica  ћирилица
17/07/2017 |  18:45 ⇒ 18:52 | Autor: RTRS

Indijanopolis: Umjesto vjenčanja, večera za beskućnike

Nesuđena mlada Sara Kamins iz američke države Indijana nije željela da propadnu sva hrana i piće poslije otkazivanja svadbe koja je koštala 30.000 dolara, pa je organizovala večeru za beskućnike.
Propala svadba - večera za beskućnike - Foto: nezavisne novine
Propala svadba - večera za beskućnikeFoto: nezavisne novine

Desetak veterana lokalnih organizacija za zbrinjavanje beskućnika bilo je među gostima koji su večerali ćufte prelivene burbonom, kozji sir, pileće grudi i svadbenu tortu. Kaminsova je rekla da su ona i njen vjerenik prije nedjelju dana otkazali svadbu razlog nije saopštila, ali da, po ugovoru s hotelom "Ric Čarls" u Karmelu, nisu mogli da dobiju nazad uplatu za večeru 170 gostiju.

Ona se zato obratila lokalnim službama za zbrinjavanje beskućnika koje je i dočekivala kada su u subotu dolazili na večeru.

"Za mene je ovo bila prilika da tim ljudima dam do znanja da zaslužuju da budu na ovakvom mjestu kao i svako drugi", rekla je Kaminsova.

Nekoliko lokalnih firmi i stanovnika je dalo odijela, haljine i drugo za goste na večeri. Kada je Sara saopštila bišem vjereniku svoju namjeru da večeru pokloni, on se složio smatrajući da je to nesebičan način rješavanja te neprilike.

Izvor: Nezavisne novine