latinica  ћирилица
17/07/2017 |  18:54 ⇒ 18/07/2017 | 11:10 | Autor: RTRS

Јoš jedna skandalozna konferencija Dragana Mektića (VIDEO)

Nakon zamjerki Bakira Izetbegovića HDZ-u što koalira sa SNSD-om, i BH ministar bezbjednosti Dragan Mektić obrušio se danas na sastanak SNSD-a i HDZ-a u Mostaru.
Dragan Mektić - Foto: RTRS
Dragan MektićFoto: RTRS

Hvalio je Obavještajno-bezbjednosnu agenciju BiH i tužiteljku Dalidu Burzić.

O institucijama Srpske i funkcionerima ništa dobro.

Kao i obično, riječi nije birao, a kvalifikacije su prelazile granicu pristojnosti.

Dok je pozivao SDS na istorijsko pomirenje sa Bošnjacima, koaliciju SNSD-a i HDZ-a BiH, Mektić je etiketirao ustaškom i, iz njemu znanih razloga, u toj priči prozvao SNSD-ovog šefa Kluba poslanika Stašu Košarca:"...na sve to onda ima i onaj Staša Košarac koji doda, ima svoj komentar...kome bi ja poslije onog sastanka u Mostaru dodao ispred imena U."

Ovo nije prvi put da Mektić verbalno napada na moj kredibilitet, a po mojim saznanjima nije ni posljednji, odgovara Košarac.

- To nažalost najviše govori o njemu. U posljednje tri godine umjesto da se trudio da bude ministar koji će raditi u interesu Republike Srpske, on je izabrao sasvim drugi put, a to je da bude humorista s jedne strane i s druge strane da se nađe u ulozi Srbina koji je potpuno lojalan Bakiru Izetbegoviću i politikama SDA i ja bih se na tome zaustavio, ističe Košarac.

- To je zapravo javni poziv na likvidaciju Staše Košarca i svih nas koji smo prisustvovali tom bitnom sastanku. Ovdje se postavlja pitanje zašto insistucije BiH ćute i ne reaguju i pravo je pitanje jesmo li na kraju ovih bedastoća ili se vrata pakla lagano otvaraju u BiH, pita se Nikola Špirić, poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu PS BiH.

Mektić tvrdi da je koalicija SNSD-HDZ pogubna za BiH, da u Mostaru nije razgovarano o ekonomskim pitanjima, već OBI, jer istražuje kriminal.

Optužuje HDZ-ove ministre da su u Savjetu ministara oborili sporazum o transportnoj zajednici, te da će predložiti SDS-u da ubuduće, kada je riječ o hrvatskim interesima, konsultuju HDZ 90.

Mektić poziva Bošnjake da sjednu zajedno i naprave istorijsko pomirenje.

Sastanak u Mostaru Mektić je iskoristio i za prozivanje v.d. glavnog tužioca Gordane Tadić:"...koja je čisto pod političkim uticajem i izvršava samo političke diktate ove koalicije, kako bih je ja nazvao, za dom spremni ili kako..."

Zbog ovoga je Tadićeva uputila akt Visokom sudskom i tužilačkom savjetu, ali i Savjetu ministara, tražeći preduzimanje svih mjera u cilju njene zaštite, jer Mektićeve izjave, ističe, sadrže neosnovane i apsolutno neistinite navode usmjerene na njenu diskreditaciju.

Dodaje i da ovakve izjave nisu primjerene nosiocu ministarske funkcije.

Mektić i danas ističe da bi na mjestu Tadićeve radije vidio Dalidu Burzić. Demantovao je da je Adnan Dlakić iz njegovog kabineta bio pripadnik odreda El Mudžahedin, i da je riječ o zamjeni identiteta.

Dok DŽevad Gališaveić, stručnjak za bezbjednost, i danas stoji iza iznesenih tvrdnji, Mektić ga prozova za njegovu ratnu prošlost.

Јedine riječi hvale Mektić je imao za rad Dalide Burzić i Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH.