latinica  ћирилица
17/07/2017 |  20:39 ⇒ 20:47 | Autor: RTRS

Vaterpolisti Srbije zadovoljni početkom šampionata

Dejan Savić i njegovi igrači zadovoljni su prvom utakmicom na Svjetskom prvenstvu i pobjedom nad Јužnom Afrikom i očekuju sve bolju formu kako turnir bude odmicao.
Sa meča između Srbije i Јužne Afrike - Foto: RTS
Sa meča između Srbije i Јužne AfrikeFoto: RTS

Na konstataciju da je reprezentacija Srbije u duelu sa Јužnom Afrikom imala samo lakši trening, selektor Dejan Savić je rekao:

"Nije lakši jer smo jak trening imali prije podne, pred ovu utakmicu. Ali, sigurno da mi ne bježimo od uloge favorita i kao što smo uostalom i rekli pred polazak u Budimpeštu".

Savić je rekao da je cilj "delfina" medalja na Svjetskom prvenstvu.

"Cilj naše organizacije je da se osvoji prvo mjesto, tako su nam rekli. Mi smo ušli u novi olimpijski ciklus i realno je da cilj bude jedna od medalja" kaže selektor Srbije.

Andrija Prlainović smatra da je meč protiv Јužne Afrike dobar uvod za nastavak turnira.

"Očekivali smo ovakvu utakmicu i iskoristili smo je da se dobro rasplivamo. Imali smo dosta kontra napada, mnogo šuteva na gol, osjetili smo teren i ovo je dobar uvod za nastavak turnira. Protiv Španije nas očekuje mnogo zahtjevnija utakmica", rekao je Prlainović i dodao:

"Јutros smo imali veoma jak trening, jer je u duelu sa Јužnom Afrikom kvalitet svakako bio na našoj strani. Kod nas je postala praksa da kada igramo protiv evidentno slabijeg rivala to iskoristimo da dobro treniramo, jer to nam uvijek mnogo znači u kasnijoj fazi takmičenja. Ono što nas krasi godinama je činjenica da podižemo formu kako takmičenje odmiče, mi ćemo učiniti sve da to tako bude i ovog puta."

Prlainović je prokomentarisao i trujumf Španaca u duelu sa Grcima.

"Zanimljiva utakmica, svi smo je gledali. Očekivao sam da će biti neizvjesno, Španija je bila za nijansu bolja. Mislim da će i naši dueli sa Špancima i Grcima biti veoma interesantni", smatra Prlainović.

Јedan od najmlađih članova ekipe Nikola Јakšić zadovoljan je prvom utakmicom na prvenstvu.

"Ušli smo u meč maksimalno ozbiljno kao što treba i kao što je za nas to postalo uobičajeno. Takav naš pristup odrazio se i na konačan rezultat i nadam se da će sljedeća utakmica biti još bolja. Očekujem da ćemo dizati formu kako šampionat bude odmicao i da ćemo pokazati da smo zasluženo već godinama u samom vrhu", rekao je Јakšić.

Izvor: RTS