latinica  ћирилица
18/07/2017 |  16:55 ⇒ 20:53 | Autor: RTRS

Vaterpolisti Srbije: Oprezno protiv Španije

Reprezentativci Srbije u Vaterpolu ocijenili su da su kvalitetniji od tima Španije, ali da u predstojećoj utakmici na Svjetskom prvenstvu moraju da budu oprezni ukoliko žele da ostvare pobjedu.

"Mi smo se zapravo kroz meč sa Јužnom Afrikom spremali za susret sa Španijom. Igraju brzo, uporni su, borbeni i u svakom meču traže naš pun angažman. Volio bih da sada do pobjede stignemo racionalnim putem, uz malo manje trošenja. Ali, ako bude trebalo, daćemo sve od sebe", rekao je Miloš Ćuk.

Srbija će se u srijedu sastati sa Španijom u drugom kolu Svjetskog prvenstva u Mađarskoj, a kroz istoriju duela dva su posebno važna. Pobjeda Srbije 2009. godine u Rimu na Svjetskom prvenstvu u finalu petercima i na Evropskom prvenstvu 2014. u grupi.

"Eto, to je za oprez. Mladi igrači mogu da budu donekle problem. Vidjećemo ih u pripremi meča. Ne vjerujem da toliko mogu da nas iznenade. Znamo koji je cilj, sa prvim mjestom dosta dobijamo", rekao je on.

Španija na ovom prvenstvu igra u podmlađenom sastavu sa novim selektorom Martinom Davidom.

Debitanti u ekipi na Svjetskom prvenstvu Viktor Rašović i Nemanja Ubović odlično poznaju Špance, jer su po dvije godine igrali u najboljem klubu - Barseloneti.

"Dvije prelijepe uspješne godine. Bili smo čak i prvaci Evrope. Drastično su podmladili ekipu, ali ne mijenjaju odnos prema igri. Mogli su i bolje da prođu protiv Grka. Njihova upornost ih je dovela iz minusa od tri gola do remija ali na kraju nisu izdržali. Sve se vrti oko Munariza, tu je i Malarah, zatim kvalitetni Mingel. Sve zavisi od nas, ako pristup bude bio pravi vjerujem da je pobjeda naša", rekao je Nemanja Ubović.

Rašović s druge strane ocjenjuje da Srbija mora da odigra na najvišem nivou.

"Ima u ovom timu bar šestorica - sedmorica mojih drugova. Mladi su i glavni cilj im je da se nametnu Martinu Davidu. Nemaju šta da izgube. Iskusniji igrači drže igru, ritam. Pored Munariza, cijenim golmana Lopez Pineda koji može da brani na vrhunskom nivou. Mislim da je sve do nas i da ako odbrana bude na nivou da nemamo razloga da strahujemo. Ipak, Španija traži naš pun angažman", rekao je Rašović.

Reprezentacija Srbije ima dva treninga i sastanak na kojem će selektor Savić prenijeti svoje utiske sa meča Grčka - Španija u kom su Grci trijumfovali sa 8:7.

Izvor: RTS