latinica  ћирилица
20/07/2017 |  17:39 ⇒ 18:43 | Autor: RTRS

Teslić: Grupa od 43 djece otputovala na ljetovanje u Bečiće (VIDEO)

Grupa od 43 djece otputovala je jutros iz Teslića na ljetovanje u Bečiće u Crnu Goru. Ove godine besplatno ljetovanje u okvir projekta "Socijalizacija djece Republike Srpske" Ministarstvo zdravlja i Fond dječije zaštite obezbijedili su za oko 2.000 mališana u 14 smjena.
Ljetovanje   (Foto:Milena Đorđević/N1) -
Ljetovanje (Foto:Milena Đorđević/N1)

Mališani iz Teslića nestrpljivo su čekali autobus. Na put u Bečiće krenuli su puni planova.

Ove godine po drugi put djeca idu u Bečiće, a do sada su ljetovali u Kumboru. Riječ o jedinstvenoj prilici da se na ovaj način socijalizuju i steknu nova prijateljstva. Odabir djece uradio je Centar za socijalni rad, a projekat je pomogla i opština Teslić.

Milan Miličević, načelnik opštine Teslić istakao je da opština ima izuzetno lijepu obavezu da mališanima obezbijedi džeparac i pojedine potrepštine ua lijepo i prijatno ljetovanje.

Resorni ministar kaže da je ovo jedan od najvrijednijih i najopravdanijih projekata za koji je Vlada do sada izdvojila oko 20 miliona maraka.

"Na ljetovanje smo ove godine poslali djecu iz Bijeljine, Teslića, Gradiške, Milića, Gacka. U pitanju je 166 djece i roditelja koji su u ovoj grupi. Projekat ima više grupa i ove godine će biti obuhvaćeno ukupno oko 2.000 djece i roditelja", rekao je Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

U proteklih 17 godina ljetovanje na jadranskoj obali obezbijeđeno je za oko 25.000 djece osjetljivih kategorija iz svih opština Srpske.