latinica  ћирилица
20/07/2017 |  18:03 ⇒ 21:30 | Autor: RTRS

Stevandić: SDS preko RAK-a udara po RTRS, a ne vidi retoriku federalnih medija (VIDEO)

BiH ide u sve dublju krizu i, nažalost, za to su krivci političari iz Saveza za promjene koji se ponašaju kao da ih je birao Mehmed Osmanagić, a ne da su dobili povjerenje naroda Srpske, rekao je potpredsjednik NSRS Nenad Stvandić, gostujući u našoj emisiji Pečat.
Nenad Stevandić - Foto: RTRS
Nenad StevandićFoto: RTRS

Komentarišući takav princip funkcionisanja, Stevandić je istako da to neminovno vodi raspadu tih partija, jer su postale prvi borbeni ešalon protiv Srpske.

- Kada prije podne Milorada Dodika napada Izetbegović, isto popodne ga napada Mektić, što govori o jasnoj sinhronizaciji - rekao je Stevandić.

Komentarišući napade na RTRS, Stevandić je rekao da SDS preko svog kadra u RAK-u postaje udarana pesnica koja će "udarati" po RTRS-u dok u isto vrijeme taj "kadar" ne vidi da su federalni mediji ti koji koriste govor mržnje, ali zbog toga ne podnosi inicijativu za njihovo kažnjavanje.

- Radio-televizija Republike Srpske ima ravnopravan odnos prema svim političkim akterima i poziva ih u svoje emisije. To što se oni ne odazivaju, a zvijezde su federalnih medija govori o njihovom autizmu - naveo je Stevandić.

Stevandić je rekao i da zabrinjava ćutanje srpskih političara u Sarajevu kad se govori o pokušaju nametanja kolektivne krivice srpskom narodu, što govori koliko su im važne fotelje.