latinica  ћирилица
20/07/2017 |  18:52 ⇒ 21/07/2017 | 12:54 | Autor: RTRS

Iza napada na Srpsku i RTRS stoje Sarajevo i SzP! (VIDEO)

SDS ne odustaje od pritisaka na našu medijsku kuću. Predsjednik ove stranke Vukota Govedarica uputio je otvoreno pismo generalnom direktoru RTRS-a Drašku Milinoviću, u kojem navodi da krivična prijava koju je SDS podnio, nije protiv Јavnog servisa Reopublike Srpske, već protiv njenog direktora kao odgovorne osobe koja nije poštovala zakon.
RTRS - RTV dom - Foto: RTRS
RTRS - RTV domFoto: RTRS

Za predsjednika i premijerku Republike Srpske, ovo je pokušaj opozicije da destabilizuje institucije Srpske kroz Јavni servis i priprema plodnog tla pred izbore iduće godine.

"RTRS se stavio u službu SNSD-a i ima uređivačku politiku utemeljenu na Gebelsovoj doktrini, prema kojoj stotinu puta ponovljena laž, postaje istina", navodi se u otvorenom pismu prvog čovjeka SDS-a Vukote Govedarice. Iza stalnih napada na institucije Srpske, pa i na Јavni servis, stoji organizovani pristup koji ima nekoliko centara, smatra predsjednik Srpske Milorad Dodik. Ovdje nije riječ samo o Sarajevu i Bakiru Izetbegoviću, već i o Savezu za promjene koji je, kaže Dodik, potpuno vezan za njegovu politiku.

Za predsjednicu Vlade Željku Cvijanović cilj najnovijih napada opozicije na RTRS je uništenje medija kojem građani najviše vjeruju. Za premijerku Јavni servis predstavlja jedan od stubova oslonaca Republike.

Međunarodne institucije vršile su ispitavanje javnih emitera kod Srba i ispitivanje javnog mnjenja u Srpskoj i rezultati su pokazali da je RTRS emiter sa najsnažnijim uticajem. To je bio signal da opozicija treba da se obračuna sa Јavnim servisom, stav je SNSD-ovog poslanika u Predstavničkom domu PS BiH Nikole Špirića.

U otvorenom pismu Govedarica napominje da su dugovanja RTRS-a premašila vrijednost tekuće imovine za oko 4,5 miliona maraka, i da je naša medijska kuća pred stečajem. Rukovodstvo RTRS-a poručuje zabrinutim SDS-ovcima, da Јavni servis nije, niti će biti u stečaju.

"Saznanja SDS o ogromnim dugovanjima RTRS-a su potpuno netačna. Obaveze prema dobavljačima od 2014. godine do danas smo smanjili za preko 2,5 miliona KM. Tako da apsolutno ne stoji konstatacija da se ne zna kolike su obaveze, to je podatak dostupan svima", naveo je Milinović.

Osim dugovanja, Govedarica ima zamjerku i na kupovinu programa i nabavku opreme i sve to naziva kriminalom. Milinović je i to negirao, navodeći da je u prva tri mjeseca ove godine, realizovano samo osam odsto predviđenih nabavki, što, kaže, jasno govori o odnosu prema novcu.