latinica  ћирилица
20/07/2017 |  19:46 ⇒ 20:56 | Autor: RTRS

Srebrenica-Bratunac: Održane Sportske igre mladih

Na terenima za male sportove u Srebrenici i Bratuncu danas su održane Sportske igre mladih, koje se održavaju u 34 grada u BiH, a pobjednici stiču pravo učešća na finalnom turniru u Sarajevu od 8. do 12. avgusta.
Srebrenica / Bratunac : Sportske igre mladih - Foto: RTRS
Srebrenica / Bratunac : Sportske igre mladihFoto: RTRS

Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić, koji je prisustvovao otvaranju igara, rekao je da će opština podržati sve što je u interesu i što doprinosi razvoju i socijalizaciji mladih.

On je obećao da će do naredne godine biti rekonstruisana igrališta na kojima se takmičenja održavaju i da će igre biti organizovane na većem nivou i kvalitetnije.

"Želimo da u svijet pošaljemo ljepšu sliku Srebrenice, koja gleda u budućnost i pruža šansu svim mladima, bez obzira na nacionalnu pripadnost, da se druže, zajedno igraju, takmiče, i tako pokazujemo da se može živjeti zajedno na ovom području", poručio je Grujičić.

U Srebrenici su održana takmičenja u malom fudbalu za dječake i djevojčice, i nastupilo je 105 učesnika rođenih 2002. i 2006. godine, a održan je i turnir u košarci za djevojčice koji je okupio 60 učesnika.

U Bratuncu je održano takmičenje u odbojci na kojem je nastupilo oko 60 takmičara - ekipe iz Milića, Zvornika, Bratunca, Tuzle, Srebrenice i Ljubovije.

Pobjednici turnira u ova tri sporta u više starosnih kategorija plasirali su se na finalno takmičenje u Sarajevu gdje će imati besplatnu hranu, smještaj i prevoz.

Ekipe koje pobijede na tom turniru plasiraće se na regionalno takmičenje koje bi trebalo da bude organizovano u Splitu za pobjednike sportskih igara iz BiH, Hrvatske i Srbije.

Udruženje za sport i rekreaciju "Sportske igre mladih BiH" je organizator ovih igara, čiji su domaćini Srebrenica i Bratunac bili šesti put.

Izvor: SRNA