latinica  ћирилица
20/07/2017 |  19:54 ⇒ 21:43 | Autor: RTRS

I.Sarajevo domaćin Evropskog omladinskog olimpijskog festivala

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković razgovarao je danas sa predsjednikom Odbora Evropskog parlamenta za Јugoistočnu Evropu Doris Pak o organizaciji Evropskog omladinskog olimpijskog festivala 2019. godine čiji su domaćini Istočno Sarajevo i Sarajevo.
Istočno Sarajevo - Nenad Vuković - Foto: SRNA
Istočno Sarajevo - Nenad VukovićFoto: SRNA

"Dobili smo dobra uputstva šta je sve potrebno da uradimo kad je riječ o infrastrukturi, organizacionom budžetu i drugim vrstama pomoći za organizaciju jednog tako važnog takmičenja. Ovaj projekat smatramo najvažnijim u ovom mandatu", izjavio je Vuković novinarima nakon sastanka u Istočnom Sarajevu.

Prema njegovim riječima, sa Pakovom je razgovarano o organizaciji festivala jer je ona dugo godina kao evropski parlamentarac vodila Odbor za kulturu i sport.

"Mi želimo da budemo otvoren grad koji sarađuje sa svim međunarodnim institucijama, sa svim važnim ličnostima koje odlučuju o ozbiljnim stvarima na ovom prostoru", istakao je Vuković.

Pakova je zaželila mnogo uspjeha u organizaciji festivala, istakavši da se na sastanku pokušalo ukazati na neke dodatne kanale koji mogu biti iskorišteni za finansiranje Evropskog omladinskog olimpijskog festivala 2019. godine.

Prema njenim riječima, na osnovu razgovora sa više načelnika i gradonačelnika u oba entiteta u BiH ove godine došla je do saznanja da opštine i gradovi dobijaju sve manje novca za svoj posao.

"Nadam se da će pojedini načelnici i gradonačelnici zatražiti od BiH i entiteta da budu promijenjeni zakoni kako bi opštine i gradovi dobijali više novca od PDV-a", rekla je Pakova. 

Izvor: Srna