latinica  ћирилица
21/07/2017 |  10:06 ⇒ 10:24 | Autor: RTRS

Vojnici Srbije na Međunarodnim vojnim igrama u Rusiji

Pripadnici Vojske Srbije otputovali su rano jutros sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" u Moskvu, radi učešća na Međunarodnim vojnim igrama u Rusiji, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.
Vojska Srbije (foto: www.pecat.co.rs) -
Vojska Srbije (foto: www.pecat.co.rs)

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković istakao je da je riječ o jedinstvenom takmičenju u kojem pripadnici Vojske Srbije učestvuju četvrtu godinu uzastopno i ostvaruju zapažene rezultate.

"Ovo nadmetanje je odlična prilika da u međunarodnom okruženju pokažemo koliki značaj pridajemo osposobljenosti, koliko smo jaki, obučeni i naučeni da ono što imamo na najbolji način upotrebimo. Svima želim srećan put, dobro zdravlje, vojničku sreću i mnogo uspjeha na predstojećim Međunarodnim vojnim igrama", rekao je sinoć Diković na ispraćaju vojnika.

Ispraćaju pripadnika Vojske Srbije prisustvovao je i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović.

Međunarodne vojne igre trajaće do 12. avgusta na vojnim poligonima u Rusiji, a timovi Vojske Srbije takmičiće se u dvije discipline.

Ekipa od 20 tenkista Vojske Srbije, pored 18 drugih ekipa, takmičiće se u najatraktivnijoj disciplini igara - tenkovskom biatlonu, a osmočlana ekipa nadmetaće se u discilini poljska kuhinja, uz učešće još sedam različitih vojnih reprezentacija.

Izvor: SRNA