latinica  ћирилица
21/07/2017 |  15:24 ⇒ 17:27 | Autor: RTRS

Banjaluka: Smijenjena Vera Sladojević (VIDEO)

Skupština grada Banjaluka smijenila je većinom glasova Veru Sladojević sa mjesta direktora Centra za socijalni rad. Poseban izvještaj, koji je dobio podršku Skupštine, evidentirao je brojne nepravilnosti.
Skupština grada Banjaluke - Foto: RTRS
Skupština grada BanjalukeFoto: RTRS

Afere spornog usvajanja djece, ucjena, mobinga, na šta su mjesecima upozoravali mediji, po svemu sudeći, koštale su Veru Sladojević direktorske pozicije. Izvršen je stručni nadzor resornog ministarstva, interna revizija i inspekcijski uvid.

- U tim posebnim izvještajima bilo je dosta nalaza za koje sam ocijenio da se, ipak, ne mogu tolerisati i da se zbog toga mora izvršiti promjena - rekao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Sad već bivša direktorka Centra napustila je skupštinsku salu nezadovoljna, jer kako pojedini odbornici kažu, nije dobila riječ nakon diskusije. Na njenu stranu stali su odbornici Kluba Sloboda, koji su optužili potpredsjednika Skupštine Sašu Čudića da je prekršio pravilnik, jer nije dozvolio Sladojevićevoj da iznese svoje argumente.

- Raspravlja se o jednom preduzeću i iznesene su značajne optužbe, a ne date drugoj strani da da argumente. Saša Čudić je kršio poslovnik i nije uredno vodio skupštinsko zasjedanje - tvrdi Milenko Јaćimović.

Razrješenje Vere Sladojević podržao je i njen stranački kolega, odbornik DNS -a, Boran Bosančić.

- Bez obzira da li je neko kadaar DNS-a ili druge partije u takvim slučlajevima i nakon ovih nalaza mi bismo svakako podržali razrješenje bilo kojeg kadra - kaže Bosančić.

Na posljednjoj sjednici gradskog parlamenta, prije ljetne pauze, najveći grad Srpske dobio je grb i zastavu. Time je, nakon što je prije četiri godine Ustavni sud Srpske proglasio grb neustavnim, Banjaluka konačno dobila svoje gradske simbole.