latinica  ћирилица
21/07/2017 |  17:47 ⇒ 20:16 | Autor: RTRS

Račun dobojske bolnice i dalje blokiran (VIDEO)

Ni nakon što je dobio kredit Grad Doboj nije ispoštovao skupštinsku odluku i izmirio dugovanja Bolnice zbog čega račun ove zdravstvene ustanove ni danas nije deblokiran. Od ponedjeljka, po svemu sudeći, na liječenje će moći samo hitni slučajevi, djeca i trudnice.
Doboj - ЈZU bolnica Sveti apostol Luka - Foto: RTRS
Doboj - ЈZU bolnica Sveti apostol LukaFoto: RTRS

Teška situacija u kojoj se našla dobojska bolnica najviše utiče na građane. Zbog zaliha lijekova koje su na izmaku već od ponedjeljka moglo bi doći do novog režima rada.

- Јa sam već pripremio nalog da se od ponedjeljka ne primaju pacijenti na tzv. hladni program, nego samo urgentne stvari. Naravno, primaćemo bez ograničenja djecu, trudnice, porodilje, sve one koji imaju problema sa malignim oboljenjima, a sve "hladne slučajeve" pravićemo na liste čekanja - kaže v.d. direktora Bolnice, Milorad Živković.

Informacije s kojima raspolažu u Bolnici govore da je kredit koji je grad Doboj tražio uplaćen i da bi novac za izmirenje duga već trebalo da bude na računu Vodovoda. Zašto do toga nije došlo nije jasno, jer se iz Gradske uprava ne oglašavaju.

- Mislim da je rješenje jednostavno bilo da Vodovod preko suda deblokira Ustanovu i da sačekaju da Opština uplati iznos koji su obećali i obavezali se skupštinskom odlukom. Znam samo da je operativan kredit od strane banaka prema Opštini, a da li oni nekim drugim preduzećima u Doboju uplaćuju sredstva- ne znam - kaže Živković.

Račun bolnice blokiran je 12. jula, dva mjeseca nakon što je ostavljen rok gradu da izmiri preuzeta dugovanja. Pravdali su se čekanjem kredita, a da li su pare konačno i stigle iz Gradske uprave nema ni potvrde ni demantija.