latinica  ћирилица
21/07/2017 |  19:46 ⇒ 20:56 | Autor: RTRS

Sutra počinje nova sezona u Premijer ligi BiH (VIDEO)

Poslije skoro dva mjeseca pauze, sutra počinje nova sezona Premijer lige BiH. Format takmičenja je isti kao i prošle godine, nastupiće 12 klubova, od kojih su tri iz Republike Srpske, Radnik, Krupa i banjalučki Borac. Poslije 22 kola, prvih šest klubova na tabeli učestvuje u Ligi za prvaka, a preostalih šest u Ligi za opstanak.
Premijer liga BiH - Foto: ilustracija
Premijer liga BiHFoto: ilustracija

U predstojećoj sezoni Republika Srpska će imati tri predstavnika. Krupa i Radnik se sastaju veću prvom kolu u Bijeljini, a oba tima žele da uspješno startuju.

Radnik je napravio dosta promjena u igračkom kadru, dok je Krupa zadržala većinu igrača koji su odlično odigrali prošlu, za njih debitantsku sezonu. Duel Radnik-Krupa na programu je u 17 časova.

U premijerligaško društvo se vraća banjalučki Borac. U klubu ističu da su pripreme uspješno obavljene, da je ekipa kompletirana na vrijeme, te da se na startu sezone žele tri boda protiv Čelika. Utakmica u Banjaluci se igra u nedjelju od 19 časova i 30 minuta.

U derbiju prvog kola snage će odmjeriti Sarajevo i Zrinjski, a kolo će biti kompletirano u ponedjeljak utakmicom između Željezničara i Goška.

Opširnije pogledate u prilogu.