latinica  ћирилица
21/07/2017 |  21:04 | Autor: RTRS

Morata i zvanično u Čelsiju

Dosadašnji fudbaler Real Madrida Alvaro Morata potpisao je petogodišnji ugovor sa Čelsijem, saopštio je londonski klub.

Engleski šampion nije saopštio finansijske detalje ugovora, a britanski mediji naveli su da bi transfer mogao da dostigne vrijednost do 70,6 miliona funti, što bi bio novi rekord Čelsija.

Bivši fudbaler Јuventusa će zarađivati oko 155.000 funti nedjeljno, a ekipi će se priključiti naredne nedjelje u Singapuru.

- Srećan sam što sam došao, veoma sam srećan što ću biti dio ovog velikog kluba. Radiću naporno, želim da postignem što više golova i osvojim trofeje - rekao je 24-godišnji španski reprezentativac.

Morata je prošao Realovu školu fudbala, a za prvi tim igrao je od 2010. do 2014. godine. On je zatim prešao u Јuventus, ali se prošle sezone vratio na "Santjago Bernabeu".

Prošle sezone je postigao 20 golova, osvojio je šampionsku titulu i Ligu šampiona, ali je uglavnom utakmice počinjao sa klupe.

Čelsi će u subotu u Singapuru igrati protiv Arsenala, a Morata bi mogao da debituje u utorak, u duelu sa Bajernom iz Minhena.

Morata je četvrti igrač koji je ovog ljeta došao na Stamford Bridž, poslije veziste Timueja Bakajoka, golmana Vilija Kabaljera i defanzivca Antonija Rudigera.

Izvor: RTS