latinica  ћирилица
22/07/2017 |  14:31 ⇒ 14:43 | Autor: RTRS

Veća količina oružja pronađena u makedonskom selu Blace

Makedonska policija je na području sela Blace kod granice sa Kosovom pronašla veću količinu pešadijskog oružja, saopštio je makedonski MUP.
Pronađeno oružje - Foto: Screenshot
Pronađeno oružjeFoto: Screenshot

Kako navode, oružje je pronađeno u blizini regionalnog puta prema Kosovu, kod sela Blace, u zemljanom kanalu.

Pronađeni su - dva ručna raketna bacača M75, puškomitraljez kineske proizvodnje, puškomitraljez sa prigušivačem vatre 7,62 ruske proizvodnje i automatska puška AK kalibra 7,62 milimetra, sedam ručnih bombi, pet upaljača za ručne bombe, tri prazna okvira za automatsku pušku i tri vreće sa ukupno 2.141 metkom.

Akciju pronalaženja sakrivenog pešadijskog oružja je sprovela jedinica skopske policije za nedozvoljenu trgovinu u saradnji sa Upravom MUP za bezbjednost i kontraobavještajne poslove, dvije jedinice specijalne policije i Јedinicom za uvid i analizu.

Policija je izvršila uviđaj, a pronađeno oružje će, u skladu sa naređenjem tužioca skopskog tužilaštva, biti predato odjeljenju za kriminalističko ispitivanje i vještačenje MUP-a Makedonije.

Kako se ističe, skopska policija preduzima mjere i aktivnosti da bi u potpunosti rasvjetlila taj krivičnopravni događaj kod sela u sjevernom dijelu Makedonije.

Izvor: Beta