latinica  ћирилица
22/07/2017 |  18:21 ⇒ 18:24 | Autor: RTRS

Osveštan Hram Pokrova Presvete Bogorodice u Opsječkom kod Čelinca

Njegovo preosveštenstvo ekpiskop banjalučki Јefrem osveštao je danas Hram Pokrova Presvete Bogorodice u mjestu Opsječko kod Čelinca.
Osveštan Hram Pokrova Presvete Bogorodice u Opsječkom kod Čelinca - Foto: SRNA
Osveštan Hram Pokrova Presvete Bogorodice u Opsječkom kod ČelincaFoto: SRNA

Vladika Јefrem je poslije Svete arhijerejske liturgije i osveštanja hrama u obraćanju prisutnima ukazao na značaj hramova za pravoslavni narod, te pohvalio napore naroda ovoga kraja koji je u veoma kratkom roku izgradio hram i crkvenu salu.

- Dok se u našim krajevima grade hramovi i služe svete liturgije, to je znak da tu postojimo. Ako je Bog dao priliku ovoj generaciji da gradi hramove i prisustvuje molitvama u njima, to znači da ima plan s našim narodom, da nam daje priliku, a koliko ćemo je iskoristiti to je do nas samih - rekao je vladika Јefrem u besjedi pred nekoliko stotina okupljenih vjernika.

Episkop Јefrem je kumovima hrama, ikonostasa, crkvene sale i Građevinskom odboru uručio arhijerejsko priznanje - gramatu.

Domaćini su za sve goste pripremili trpezu bratske ljubavi, a tom prilikom Građevinski odbor dodijelio je zahvalnice pojedincima i kolektivima koji su pomogli i podsticali gradnju hrama.

Izvor: SRNA