latinica  ћирилица
22/07/2017 |  20:17 | Autor: RTRS

Milan deklasirao Bajern, Čelsi Arsenal

Najbolji evropski klubovi, pripremaju se za novu sezonu, igraju prijateljske mečeve. U dva velika derbija Milan je deklasirao Bajern sa 4:0, dok je u londonskom derbiju Čelsi savladao Arsenal 3:0.
Fudbal - Foto: ilustracija
FudbalFoto: ilustracija

Novi vlasnici kluba i trener Vićenco Montela stvaraju moćan Milan. Ovog ljeta slavni klub dobio je nekoliko pojačanja koja su se po svemu sudeći dobro uklopila u tim. Milan je u kineskom Šenženu potpuno nadigrao Bajern i pobijedio sa 4:0. Sav posao obavljen je u prvom poluvremenu kada je pogodio Keši, a zatim i dva puta Kutrone. Konačan rezultat postavio je Hakan Čalhanoglu pet minuta prije kraja.

Čelsi i Arsenal sreli su se u Pekingu, a pobjedu od 3:0 slavio je aktuelni šampion Engleske. "Plavci" su londonski derbi riješili krajem prvog poluvremena pogocima Vilijana i Miši Batšuaja, koji je konačan rezultat postavio svojim drugim golom na startu drugog poluvremena. Narednu utakmicu na azijskoj turneji Čelsi igra protiv Bajerna 25. jula. Tada će u timu vjerovatno biti i najnovije pojačanje Alvaro Morata. Bivši napadač Real Madrida koji je plaćen 78 miliona dolara doputovao je u Singapur kako bi se pridružio novim saigračima.

U Kini je i Kristijano Ronaldo. As Real Madrida prisustvovao je utakmici kineske superlige između Šangaja i Gvangžua koja je odigrana po velikoj vrućini. Tačnije, u Šangaju je izmjerena najveća temparatura u posljednjih 145 godina. Na pitanje novinara da prokomontariše vrućinu, Ronaldo je odgovorio da je temaperatura takva zato što je on stigao u Šangaj. Ronaldo će u Kini potpisati marketinški ugovor sa velikom kineskom kompanijom.