latinica  ћирилица
28/07/2017 |  17:26 ⇒ 19:01 | Autor: RTRS

Održan svjetski kongres Djeda Mrazova

Djeda Mrazevi iz brojnih zemalja održali su u Kopenhagenu tradicionalni godišnji kongres.
Održan svjetski kongres Djeda Mrazova (Foto: blangua.com) -
Održan svjetski kongres Djeda Mrazova (Foto: blangua.com)


U Kopenhagenu tradicionalno je održan godišnji svjetski kongres Djeda Mrazova i tamo se okupilo na stotine muškaraca sa dugim bijelim bradama, obučenim u crveno.

Djeda Mrazovi iz cijelog svijeta dolaze u zabavni park Baken, u sjevernom dijelu danske prestonice, prenosi agencija "UPI".

Učesnici su došli iz Danske, Norveške, Švedske, Grenlanda, Španije, Njemačke, Amerike i Јapana.

- Svjetski kongres je profesionalni forum, ali i društvena aktivnost Djeda Mrazova širom svijeta. Oni dolaze sa raznih strana i mogu sa kolegama da razmijene iskustva – piše u znaničnom saopštenju kongresa.

Na ideju da se nesvakidašnji kongres održava u sred ljeta došao je zabavljač profesor Tribini jer je mislio da Božić treba da se proslavlja više od jednom godišnje.

Djeda Mrazovi, Božićne vile, patuljci i brojni posmatrači iz brojnih zemalja voze se na rolerkosterima, provode vrijeme na plaži i učestvuju u aktivnostima vezanim za zimski praznik.

Ove godine kongres se održavao od 24. do 27. jula, a posljednjeg dana svi su mogli da uživaju u paradi.

Ulaz je uvijek besplatan za sve Djeda Mrazove, ali samo ako se pojave u kostimu, aktivno učestvuju u paradama i aktivnostima i ako se uzdržavaju ačkohola i cigareta kad su "na družnosti".

Izvor: Večernje novosti