latinica  ћирилица
05/08/2017 |  09:28 ⇒ 09:29 | Autor: RTRS

Bevanda: Rad OBA vratiti u zakonski okvir

Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda smatra da će Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH izaći iz problema kada budu poštovani zakonski propisi i kada politika bude isključena iz oblasti gdje joj nije mjesto.
Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda - Foto: SRNA
Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav BevandaFoto: SRNA

- Plašim se da ovdje postaje pravilo neuvažavanja saradnika i ignorisanja zakonskih obaveza. Priča o OBA nije završena i kada prikupimo sve informacije u svim tijelima koja su za to nadležna imaćemo konkretna rješenja - rekao je Bevanda za Glas Srpske.

Govoreći o radu Savjeta ministara BiH, Bevanda je podsjetio da ga čine predstavnici stranaka koje nemaju jasnu parlamentarnu većinu, što je dovoljno da se ne može očekivati izuzetan timski rad u izvršnoj vlasti.

- Ključne stvari za dobre rezultate su povjerenje i uvažavanje, držanje do vlastitih stavova, ali i poštivanje drugačijih. Ne znam da li su oni koji su iznijeli kritike imali u vidu vrijednosti koje sam nabrojao i koje treba njegovati - dodao je Bevanda, koji je i funkcioner HDZ-a BiH.

On je naveo da da je mehanizam koordinacije u BiH uspostavljen uz mnogo muke i da mora biti ispoštovan da bi BiH mogla da komunicira s institucijama EU i sprovodi obaveze koje preuzme na svim nivoima vlasti.

Izvor: SRNA