latinica  ћирилица
07/08/2017 |  17:42 | Autor: RTRS

MSD: Izjava Stanivukovića sramotna i šovinistička

Izjava odbornika PDP-a u Skupštini grada Banjaluka Draška Stanivukovića u kojoj on kaže da bi predsjednicu Vlade Republike Srpske "najradije uhvatio za uši" je sramotna i pokazuje da taj mladi čovjek nastavlja tradiciju šovinističkih izliva svojih stranačkih kolega, saopšteno je danas iz Mladih socijaldemokrata.
MSD -
MSD

- Ovakva izjava upućena ženi koja obavlja funkciju predsjednika Vlade Republike Srpske se u savremenom svijetu smatra sramotnom. Stanivuković pokazuje da spada u kategoriju vrlih kadrova PDP-a, poput svog stračankog kolege Slavka Vučurevića, koji je slične izjave davao u ranijem periodu. Kada mlad čovjek, kome su puna usta riječi "promjene", kaže da bi jednu ženu "uhvatio za uši" i na to još doda "da ne kažem nešto drugo" to pokazuje kolika je njegova svijest i kakve bi bile promjene za koje se on zalaže - navodi se u saopštenju.

Mladi socijaldemokrati dodaju da je ova izjava sramotna i za stranku iz koje Stanivuković dolazi.

- Ostaje nam da se pitamo u kakvom okruženju je vaspitan neko ko bez ikakve kontrole može da daje ovakve mizorine izjave, ne razmišljajući da je na taj način uputio prijetnju nečijoj supruzi, sestri ili majci. Vjerujem da su svi članovi PDP-a koji su normalni nakon ove izjave ostali šokirani, a ako mladog Stanivukovića nije sramota zbog ovoga što je rekao, njegove roditelje sigurno jeste ili bi trebalo biti - zaključuje se u saopštenju.