latinica  ћирилица
10/08/2017 |  10:17 ⇒ 20:08 | Autor: RTRS

Ikea otvorila prvu robnu kuću u Srbiji

Švedska kompanija Ikea otvorila je danas robnu kuću u Bubanj Potoku kod Beograda površine 35.000 metara kvadratnih metara u koju je investirala 70 miliona evra i zaposlila 416 radnika.
IKEA - Foto: B92
IKEAFoto: B92

Kompanija Ikea je izgradila i infrastrukturu oko Robne kuće Ikea - Beograd istok u vrijednosti od gotovo 10 miliona evra.

Ovo je prva robna kuća kompanije Ikea na tržištu Srbije i 400. na svijetu, a Srbija je postala 49. zemlja u kojoj švedska kompanija ima poslovne operacije i jedino novo tržište u 2017. godini.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na otvaranju Robne kuće Ikea - Beograd istok u Bubanj Potoku da je Srbija i otvaranjem ovog objekta pokazala da postaje moderna zemlja i da je na dobrom putu.

On je rekao da je Ikea pokazatelj da Srbija nije lošija, već naprotiv, bolja od drugih i naveo da je uživao obilazeći novootvorene salone.

- Moramo da se borimo, da budemo uspješniji i konkurentniji od drugih. Јa sam optimista. Naša industrija namještaja ima mogućnost da se razvija - istakao je Vučić.

Ikea je simbol kvalitetnog i jeftinog namještaja i drugih artikala za kuću i najveći je svjetski maloprodajni lanac za tu vrstu proizvoda.

Izvor: SRNA