latinica  ћирилица
10/08/2017 |  12:00 ⇒ 13:06 | Autor: RTRS

M.Grad- Na Danima pozorišta pet predstava (VIDEO)

U Mrkonjić Gradu su počeli 9. Dani pozorišta, na kojima će ljubitelji teatra moći da vide pet predstava pozorišnih ansambala iz Republike Srpske, FBiH i Srbije.
Mrkonjić Grad- Dani pozorišta - Foto: RTRS
Mrkonjić Grad- Dani pozorištaFoto: RTRS

Organizator pozorišnih susreta je Gradsko pozorište Mrkonjić Grad, a pokrovitelj opština. Festival je takmičarskog karaktera, a najbolju predstavu svojim glasovima bira publika.

Pozorišne susrete je otvorilo DIS pozorište mladih Banjaluka predstavom "Osmi dan". Riječ je o lepršavoj ljubavnoj priči, koja se odigrava u Banjaluci, podsjetio je reditelj Novica Bogdanović.

Glavni lik ove savremene priče je muzičar Nele koji živi sam u kreativnom neredu. Okolnosti se mijenjaju kada upozna "posebnu" djevojku zbog čega mu se čitav svemir okrenuo.

Glumica Draginja Topić za lik Ljubice kaže da je riječ o ženi koja je pobjegla od muža pijanca, te upoznaje Neleta i pokušava da ga promijeni.

Dani pozorišta su značajan teatarski događaj za Mrkonjić Grad, koji ima bogatu pozorišnu tradiciju.

Načelnica opštine Divna Aničić istakla je da je zahvaljujući Gradskom pozorištu obogaćen kulturni život opštine, kao i da su njegov rad mnogi prepoznali.

Božana Marčeta, iz Gradskog pozorišta Mrkonjić Grad, kaže da su nastojali da na ovoj manifestaciji budu zastupljene sve  pozorišne forme, s tim da malo više bude komedija.

Večaras je na programu predstava "Đavolja posla" pozorišta Fedra iz Bugojna.