latinica  ћирилица
10/08/2017 |  14:32 | Autor: RTRS

"Senke nad Balkanom" premijerno u Sarajevu

Nova serija producenta i reditelja Dragana Bjelogrlića pod nazivom "Senke nad Balkanom" biće sljedeće nedjelje premijerno prikazana na 23. Sarajevo film festivalu (SFF).

Posjetioci jednog od najvećih regionalnih festivala, imaće priliku da u sredu 16. avgusta premijerno vide prvu pilot epizodu serijala koji će se od oktobra emitovati na nacionalnim televizijama u Srbiji, Makedoniji, BiH, Sloveniji, Crnoj Gori, kao i u Ruskoj Federaciji.

Od kada je prošle godine SFF u svoj program uvrstio i prezentovanje serija, "Senke nad Balkanom" će biti prvi tv serijal koji predstavlja ostvarenja iz Srbije.

Nakon velikog uspjeha sa serijalima "Vratiće se rode" i "Montevideo", Dragan Bjelogrlić se ovog puta predstavlja dramskim trilerom čija je radnja smještena u burni period s kraja dvadesetih godina prošlog vijeka.

Balkan kao prostor u kome se ukrštaju visoka politika, lokalni interesi, kapital i kriminal je ambijent u kome se odigrava ova serija. Insistirajući na atmosferskim kadrovima, rediteljskim i scenarističkim neočekivanim obrtima i dobro izvajanim likovima, Dragan Bjelogrlić nam ovom serijom donosi “postmodernu balkanskog televizijskog prostora“.

Pored Bjelogrlića koji igra glavnu ulogu, u “Sjenkama nad Balkanom“ ćemo gledati i Andriju Kuzmanovića, Gordana Kičića, Žarka Lauševića, Mariju Bergam, ali i međunarodnu postavku koju čine slavni ruski glumci Aleksandar Galibin i Andrej Zibrov, kao i ovdašnjoj publici dobro poznati Goran Bogdan, Bojan Navojec, Toni Mihajlovski i Petar Arsovski.

Scenario za ovu seriju su, prema filmskoj priči Stevana Koprivice, napisali Danica Pajović, Dejan Stoiljković, Vladimir Kecmanović i Dragan Bjelogrlić, a muziku i ovog puta potpisuje Magnifiko.

Izvor: Beta