latinica  ћирилица
10/08/2017 |  15:59 ⇒ 18:35 | Autor: RTRS

Višegrad: Pomoć poljoprivrednicima (VIDEO)

U Višegradu je nedavno potpisan ugovor o saradnji ove lokalne zajednice sa njemačkom humanitarnom organizacijom HELP koji se odnosi na realizaciju projekta iz oblasti poljoprivrede.
Pomoć poljoprivrednicima u Višegradu - Foto: RTRS
Pomoć poljoprivrednicima u VišegraduFoto: RTRS

Za sve zainteresovane potencijalne korisnike održana je prezentacija projekta, za poslovne ideje koje su primarni izvor prihoda iz svih oblasti poljoprivredne proizvodnje.

- Dodjeliće se 30 grantova u vrijednosti 4.000 maraka u materijalno tehničkim sredstvima. Ciljne grupe su nezaopsleni i socijalno ugroženi, istakla je Ana Bogdanović, načelnika Odjeljeza za privredu i društvene djelatnosti opštine Višegrad.

- Potrebno je što je bliže objasniti način na koji se aplicira, kako se popunjava aplikacija, koje su najčešće greške koje se prave, pa nam se često desi da najbolji i najvrijedniji poljoprivrednici uopšte ne apliciraju ili pogrešno popune aplikaciju. Želimo da nam se javi što veći broj dobrih aplikanata, a na području opštine Višegrad ima dobrih poljoprivrednika, poručio je Šemsudin Manjević, Humanitarna organizacija HELP.