latinica  ћирилица
11/08/2017 |  11:17 | Autor: RTRS

Tompson će morati na sud, ali tek kad ga policija "pronađe"

Hrvatski pjevač Marko Perković Tompson će se zbog ustaškog pozdrava na koncertu u Slunju pred sudom pojaviti nakon što mu policija dostavi optužnicu.

Razlog za to je činjenica da je za kršenje javnog reda i mira procesuiran u redovnom, a ne hitnom postupku.

"Naša je obaveza da 50-godišnjeg prekršioca obavijestimo da je počinio prekršaj i o pravima koja ima, u skladu sa Prekršajnim zakonom. To znači da mu optužni prijedlog mora biti uručen na adresi u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a tek nakon toga ide na Prekršajni sud", rekla je portparol karlovačke Policijske uprave Senka Staroveški.

Sa druge strane, oglasio i menadžment Marka Perkovića Tompsona, koji je prekršajnu prijavu zaradio i prošle godine na koncertu u Kninu. u saopštenju se navodi da pjevač nikada nije kažnjen zbog pjevanja pjesme “Bojna Čavoglave“ jer je prekršajni postupak, pokrenut nakon prošlogodišnje proslave “Oluje“ u Kninu, još u toku:

"Zbog ispravnog informisanja javnosti, želimo pojasniti da je protiv Marka Perkovića Tompsona doista podenesena prekršajna prijava zbog pjevanja pjesme "Bojna Čavoglave" 2016. u Kninu. Ali, on nije prekršajno kažnjen, jer je postupak na još u toku.

Izvor: Srpska.Kafe