latinica  ћирилица
11/08/2017 |  15:13 ⇒ 17:42 | Autor: RTRS

Banjaluka: Za rekonstrukciju društvenih domova planirano 350.000 KM (VIDEO)

Za rekonstrukciju društvenih domova na seoskom području Banjaluke ove godine iz gradskog budžeta planirana je 350 hiljada maraka.
Društveni domovi - Banjaluka - Foto: RTRS
Društveni domovi - BanjalukaFoto: RTRS

 U toku je rekonstrukcija društvenih domova u Debeljacima i Dragočaju.

Za sanaciju i rekonstrukciju društvenih domova u ove dvije mjesne zajednice planirano je izdvajanje 180 hiljada maraka. Mještani, zadovoljni, kažu obnovljene prostorije poslužiće za kulturni život i druženja.

Na društvenom domu u Debeljacima biće izvršena unutrašnja rekonstrukcija i uređenje. U Dragočaju neophodna je kompletna građevinska rekonstrukcija, unutrašnje uređenjenje prostorija, sanitarija i stolarije. 

- Јeste evo investicija nekih 150 hiljada KM. Nadamo se da ćemo s tim staviti ovaj dom u punu funkciji i da će služiti svrsi onom što je namjenjen ali i da će se u njemu održavati kulturna i društvena dešavanja - istakao je Milan Vučkovac iz MZ Dragočaj.

- Mi smo htjeli da ove godine uradimo sanaciju društvenih domova na seoskom području, zato smo odabrali ove dvije lokacije da kažem najudaljenije, da budu s kraja na kraj grada. Započeta je i izgradnja društvenog doma u Ljubačevu - naglasio je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojčić.

Planirano da sljedeće godine u Dragočaju bude rekonstruisan most na ulazu u ovo naselje, a postoji potreba i za rekonstrukcijom osnovne škole i završetak izgradnje spomenika palim borcima u ovom naselju.