latinica  ћирилица
11/08/2017 |  15:26 ⇒ 15:36 | Autor: RTRS

Đorđević: Јokić je donio odluku, a ne Denver

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da osjeća veliku bliskost sa narodima Crne Gore i Grčke, istakavši svog favorita za predstojeće Evropsko prvenstvo.
Aleksandar Đorđević (Foto: Dragan Stanković) - Foto: TANЈUG
Aleksandar Đorđević (Foto: Dragan Stanković)Foto: TANЈUG

"Osjećamo veliku bliskost sa oba naroda, posebno sa Crnom Gorom. Mislim da će se to vidjeti na tribinama, a posebno u našim duelima. Crna Gora se diže brzinom svjetlosti, ima ogroman kvalitet, a Grci su po meni među favoritima na Evropskom prvenstvu, prije svega zbog mega talenta Јanisa Adetokumba – koji će biti jedan od najboljih igrača na prvenstvu. Čast mi što sjedim pored legende Boše Tanjevića, velika zahvalnost za sve što je uradio i izveo moju generaciju na pravi put.", smatra Đorđević.

Selektor je istakao pred start turnira 'Trofej Beograda' i "da će sigurno biti problema sa adaptacijom na klimu zbog nestvarno ludog vremena u Beogradu", kao i da ne želi o detaljima i imenima jer ekipu čeka zahtijevan turnir, takmičarske ozbiljnosti.

Sale se potom osvrnuo i na situaciju sa povrijeđenim igračima, Miroslavom Raduljicom i Nemanjom Nedovićem.

"Raduljica još nije u pogonu, probaće danas da uđe u kontakt, ima problema sa koljenom. Sa Nedovićem poslije turnira nova magnetna rezonanca ramena, pa da vidimo da li ćemo moći da računamo na njega. Daćemo mu dovoljno vremena da se uključi u tim. Svi igrači idu u Hamburg i Grčku posleij. Mislim da ćemo poslije tih utakmica dobiti ono čemu težimo. Ne želimo mnogo da mijenjamo, ali biće nekih promena jer se ekipa izmijenila – trazimo i nova napadačka rešenja", dodao je Đorđević.

On se još jednom dotakao otkaza Nikole Јokića za nastup na kontinentalnom takmičenju.

"Pričali smo sa Denverom i oni nisu stajali na putu Јokiću. Nikola je ostao pri svom stavu, teško je doći do svih glava iz naših fotelja".

Prvog dana Trofeja Beograda, 11. avgusta od 21 čas, sastaće se selekcije Crne Gore i Grčke, dok će narednog dana u isto vrijeme igrati Srbija i Grčka.

U nedjelju, 13. avgusta, od 21.00 sastaće se Srbija i Crna Gora.

Izvor: B92