latinica  ћирилица
11/08/2017 |  15:47 | Autor: RTRS

Gluhaković: Ljetni turizam na Јahorni doprinosi uspješnijem poslovanju

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković rekao je da su aktivnosti preduzete na proširenju turističke ponude Јahorine tokom ljeta pozitivni pomaci koji će doprinijeti uspješnijem poslovanju Olimpijskog centra.
Јahorina - Foto: RTRS
ЈahorinaFoto: RTRS

Gluhaković je ocijenio da će ove aktivnosti omogućiti da na Јahorini, osim dosadašnjeg zimskog, zaživi planinski turizam tokom cijele godine sa raznim aktivnostima u ponudi domaćim i stranim turistima, saopšteno je iz resornog ministarstva.

On je istakao da je resorno ministarstvo, u okviru nadležnosti, spremno da preduzme neophodne aktivnosti kako bi se obezbijedila što bolja pozicioniranost Јahorine na tržištu.

Gluhaković je sa menadžmentom i članovima Nadzornog odbora Olimpijskog centra "Јahorina", te predstavnicima Investiciono-razvojne banke Republike Srpske i rukovodstvom opštine Pale danas u Banjaluci razgovarao o aktuelnostima u vezi sa izborom novog Nadzornog odbora ovog centra.

Sagovornici su se saglasili da su među prioritetnim aktivnostima u narednom periodu izgradnja sistema za vještačko osnježavanje staza i dalji rad na modernizaciji ski-centra kako bi se postigla konkurentnost Јahorine u odnosu na planine u regionu.

Na sastanku je bilo riječi o osmišljavanju i predstavljanju ljetne ponude Јahorine koja ima za cilj upotpunjavanje turističke ponude na olimpijskoj planini tokom cijele godine.

Razgovarano je o pronalasku modaliteta kako bi se prevazišla problematika Olimpijskog centra "Јahorina" prema Investiciono-razvojnoj banci Republike Srpske i obezbijedilo nesmetano poslovanje Olimpijskog centra.

Izvor: Srna