latinica  ћирилица
12/08/2017 |  08:44 | Autor: RTRS

Nema zastoja u odvijanju saobraćaja

Na svim važnijim putnim pravcima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se jutros odvija bez zastoja, osim na dionicama na kojima se izvode radovi pa su mogući zastoji i izmjene režima vožnje, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Saobraćaj - Foto: RTRS
SaobraćajFoto: RTRS

Iz AMS-a ističu da se tokom dana očekuje pojačana frekvencija vozila na putevima prema lokalnim izletištima, moru i graničnim prelazima.

Zbog izgradnje kanalizacione mreže na snazi je obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice kroz ulice 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini.

Teretni saobraćaj odvija se isključivo obilaznicom, a putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice. Izmjena saobraćaja biće na snazi do 31. marta naredne godine.

Na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor u toku je izgradnja vijadukta "Mahovljani" zbog čega je zatvorena za sav saobraćaj, pa vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

Na auto-putu Gradiška-Banjaluka izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog postavljanja led markera u tunelima "Laktaši" i "Klašnice".

Vozila usporeno saobraćaju na magistralnom putu Banjaluka-Prnjavor zbog radova na izgradnji auto-puta Banja Luka-Prnjavor. Na ovoj dionici saobraćaj će se do 31. avgusta odvijati u oba smjera sa ograničenjem brzine kretanja vozila do 20 i do 40 kilometara na čas, a moguće su i povremene obustave saobraćaja zbog izlaska građevinske mehanizacije na put.

Na dionici magistralnog puta Nova Topola-Klašnice na lokalitetu Mahovljanske petlje zbog izgradnje vijadukta dolazi do obustave saobraćaja u vremenu od 23.00 do 5.00 časova u maksimalnom trajanju do 30 minuta.

U mjestu Dragalovci na regionalnom putu Dragalovci-Gornja Vijaka počela je izgradnja pješačke staze zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Na području opštine Srebrenica zbog rekonstrukcije kolovoza izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na regionalnom putu Bratunac-Zeleni Јadar.

Na regionalnom putnom pravcu Površnice-Lopare u toku je sanacija klizišta zbog čega je saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo, te Ukrina-Gornja Vijaka zbog klizišta vozila saobraćaju jednom trakom.

U Banjaluci će danas od 17.00 časova do sutra ujutro do 9.00 časova zbog Međunarodnog moto skupa Moto-kluba "Istok" biće obustavljen saobraćaj.

Obustava saobraćaja biće na snazi u Ulici Teodor Kolokotronisa od raskrsnice te ulice sa Ulicom Patre do raskrsnice sa Bulevarom cara Dušana.

U organizaciji Udruženja građana "Vespa klub" iz Banjaluke danas će se održati Međunarodni vespa kup u sklopu kojeg će od 10.00 do 11.00 časova banjalučkim ulicama prodefilovati učesnici u policijskoj pratnji.

Vozačima se skreće pažnja na defile učesnika koji će sutra od 18.00 do 19.00 časova u policijskoj pratnji prolaziti kroz Banjaluku.

Na području FBiH na magistralnom putu Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje zbog deminiranja terena u mjestu Osojnica od 8.00 do 16.00 časova mogu se očekivati povremene kraće obustave saobraćaja.

Kraći zastoji zbog radova mogući su i na dionicama Maglaj-Žepče, Donji Vakuf-Travnik, Tuzla-Kalesija i Buna-Stolac.

Izvor: SRNA