latinica  ћирилица
12/08/2017 |  10:39 ⇒ 19:37 | Autor: RTRS

Špirić: Djelovanje SDS-a i SzP u rangu sa elementarnim nepogodama

Potpredsjednik SNSD-a i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić izjavio je danas za Srnu da su zasluge SDS-a i takozvanog Saveza za promjene u institucijama BiH, odnosno njihovca izdaja, u rangu sa elementarnim nepogodama koje su pogodile Republiku Srpsku, a koje se mjere stotinama milona maraka.
Nikola Špirić - Foto: RTRS
Nikola ŠpirićFoto: RTRS

"Blokirali su sve što se moglo blokirati, a što je moglo značiti razvoj u Republici Srpskoj. Blokirali su aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom i zakon o akcizama, a kada se to sabere sa drugim projektima, dobijamo cifru od nekoliko stotina miliona maraka", rekao je Špirić.

Špirić je pojasnio da zasluge za naplatu klirinškog duga od Rusije, koje je Savez za promjene pripisao sebi, pripadaju bivšoj SFRЈ koja je stvorila suficit u ekonomskoj razmjeni sa Sovjetskim Savezom, istakavši da je to dug o kome se razgovaralo posljednjih 10 godina.

"Ono što treba očekivati od njih, jer su im instruktori dali nalog, jeste da u ove jesenje dane pribjegnu vaninstitucionalnoj borbi, što bi usložnilo odnose i dodatno nanijelo štetu svima koji žive u Republici Srpskoj", zaključio je Špirić.

Izvor: SRNA