latinica  ћирилица
12/08/2017 |  11:47 | Autor: RTRS

Kutlešić: Nećemo odustati od vraćanja oko 200 stanova u FBiH

Udruženje vojnih penzionera Republike Srpske neće odustati od vraćanja oko 200 vojnih stanova bivšim pripadnicima ЈNA, odnosno Vojske Republike Srpske u Federaciji BiH, izjavio je Srni predsjednik ovog Udruženja Milorad Kutlešić.
Milorad Kutlešić - Foto: RTRS
Milorad KutlešićFoto: RTRS

On je rekao da vlasti i pravosudne institucije FBiH godinama opstruišu vraćanje vojnih stanova.

"U praksi se dešava da kantoni donesu presudu o povratu vojnih stanova, koju zatim obori Vrhovni sud FBiH vraćajući predmet u ponovni postupak, čime samo dobijaju na vremenu produžavajući našu agoniju", napomenuo je Kutlešić.

Kutlešić je rekao da Vlada FBiH ne sprovodi ranije usvojeni Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o prodaji stanova na koje postoji stanarsko pravo, a kojim je predviđeno da vlasnici ili nosioci stanarskog prava nad stanovima ЈNA u FBiH neće moći da vrate svoje stanove, već će za njih moći da dobiju nadoknadu, ako novo stanarsko pravo nisu ostvarili u nekoj od država SFRЈ.

"Nakon što iscrpimo sve pravne mogućnosti u BiH, vraćanje oko 200 vojnih stanova u FBiH ostvarićemo pokretanjem tužbi protiv BiH pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu", zaključio je Kutlešić.

Izvor: SRNA